Voiko koirat syödä porkkanaa?                   

Kyllä, koirat voivat syödä porkkanaa, sekä monia muita hedelmiä ja vihanneksia, mutta yleensä vain pieniä määriä. Porkkanat ovat terveellistä ruokaa koirille, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkka, koska ne voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä ja muita ongelmia.

Porkkana on hyvä valinta koiran herkuksi runsaan kuitupitoisuudensa takia, mutta siinä on myös yksi ongelma: suurina määrinä se voi aiheuttaa vatsaongelmia koiralle, koska liiallinen kuitu kovettaa koiran mahan.

Koirat voivat saada myös vatsakramppeja liiallisesta porkkanan syönnistä, korkean hiilihydraattipitoisuuden takia. Sama voi tapahtua myös muiden vihannesten ja hedelmien kanssa, kuten esimerkiksi banaanin.

Kuinka paljon porkkanaa voi antaa?


Se riippuu koirasi painosta ja koosta - jos koira on iso, niin määrä on isompi ja jos taas pieni, niin pienempi.

Mitä muita hedelmiä tai vihanneksia koiralle voi antaa?

Jos haluat tietää, mitkä hedelmät ovat hyviä koirille, niin tässä muutama lisää:

Tietenkin, kuten kaikkien hedelmien kohdalla, sinun on aina varmistettava ettei koirallasi ole allergioita, ennen kuin annat niitä koirallesi. On aina parempi olla varma kuin katua.

Käydään nyt läpi koirille hyviä hedelmiä ja ehdotuksia, joita kannattaa kokeilla:

Tuoreet hedelmät - Tuoreet hedelmät ovat aina varma valinta koirien hedelmäpohjaisten herkkujen suhteen. Ne ovat helppo tapa tarjota koirallesi lisävitamiineja, sillä ne eivät sisällä lisättyjä säilöntäaineita tai makeutusaineita.

Omenat - Omena on yksi suosituimmista hedelmistä, joita voi antaa koirille herkkuna. Se on terveellistä, herkullista ja useimpien eläinlääkärien suosittelemaa. Raakojen omenoiden pitäisi sopia hyvin pieninä määrinä, vaikka siemeniä kannattaa välttää, sillä ne ovat melko haitallisia lemmikeille.


Banaanit - Banaanit ovat toinen omistajien suosikkihedelmä makean makunsa vuoksi, jota koirat yleensä rakastavat. Kuten omenien kanssa, eläinlääkärit suosittelevat pienempiä määriä niiden korkean sokeripitoisuuden vuoksi.


Mustikat - Mustikat ovat hieman harvinaisempia herkkuja koiramaailmassa, mutta ne ovat hyviä koirille. Niissä on antioksidantteja, ja ne ovat erittäin hyödyllisiä koiran terveydelle.


Mansikat - Kuten mustikat, myös mansikat ovat hyödyllisiä koiran terveydelle. Ne ovat molemmat vähäkalorisia ja sisältävät hyödyllisiä vitamiineja.


Päärynät - Päärynät eivät ole aivan yhtä suosittuja kuin muut hedelmät koirien kannalta, mutta ne sopivat silti lemmikillesi. Jos haluat syöttää päärynän koirallesi, sinun on oltava varovainen siementen kanssa, sillä niiden tiedetään aiheuttavan ruoansulatusongelmia.


Vadelmat - Vadelmat ovat erittäin terveellisiä koirille. Ne ovat pienikokoisia, joten koiran on helppo syödä ne nopeasti ja sulattaa ne.

Nyt kun tiedät, mitkä hedelmät ovat hyviä koirille, suosittelemme kokeilemaan jotakin edellä luetelluista hedelmistä.