Koska olen itse kultaisennoutajan omistaja, niin haluan luonnollisesti kirjoittaa ensimmäisenä postauksen niistä.

Kenelle kultainennoutaja sopii?

Kultaisetnoutajat ovat älykäs ja lempeä koirarotu, joka sopii hyvin perhekoiraksi, mutta se tarvitsee erityistä huolenpitoa, koska se on altis lihavuudelle. Kultaisetnoutajat ovat yksi älykkäimmistä koiraroduista, ja ne menestyvät erinomaisesti muun muassa agility-, nenä-, tottelevaisuus- ja jäljityskilpailuissa.


Kultaisetnoutajat ovat hyviä lasten ja muiden lemmikkieläinten kanssa. Ne ovat hyvin kärsivällisiä ja ystävällisiä. Joskus niistä tulee ylisuojelevia, ja silloin omistajan pitäisi olla hieman kovempi.
Kultaisianoutajia käytetään myös sokeiden opaskoirina, etsintä- ja pelastuskoirina, liikuntavammaisten avustajakoirina, huumekoirina ja monilla muilla aloilla.

Sopivatko kultaisetnoutajat kerrostaloon?

Kultaisetnoutajat voivat asua kerostalossa, mutta niiden on saatava riittävästi liikuntaa joka päivä, jotta ne eivät lihoa. Ne ovat hyvin sosiaalisia, ystävällisiä ja leikkisiä koiria. Joskus niistä voi tulla liian leikkisiä tai tuhoisia.

Onko rotu terve?

Rotu on suhteellisen terve, mutta joitakin sairauksia esiintyy, kuten alttiutta lihavuudelle, lonkkaniveldysplasialle, silmäongelmille, kuten kaihille ja verkkokalvon etenevälle surkastumiselle (PRA), kyynärnivelten dysplasialle, iho-ongelmille ja kilpirauhasongelmille.