Jos olet allergikko, niin hypoallergeeninen koirarotu on luultavasti tuttu sana sinulle.

Mitä hypoallergeeninen koirarotu tarkoittaa?

Jos sinä tai joku perheessäsi on allergikko ja etsit koirarotua, saatat miettiä: mikä on hypoallergeeninen koira?


Hypoallergeeninen koira on koira, jonka turkissa tai hilseessä olevien allergeenien pitoisuudet ovat niin alhaiset, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän allergioita ihmiselle. Nämä rodut ovat yleensä kookkaampia, ja niihin kuuluu monia isokokoisia koiria, joilla on pidempi karva.

Ota kuitenkin huomioon: Kaikki hypoallergeeniset koirarodut eivät ole samanlaisia. Joidenkin rotujen allergeenipitoisuus voi olla niin alhainen, että ne ovat ihanteellisia, mutta toisilla taas korkea, mikä todennäköisemmin aiheuttaisi allergioita ihmiselle.

1. Afgaanikoira: Pitkäkarvainen, alhainen allergiariski

Afgaaneilla on pitkä karva ja suuret irtokiharat, jotka eivät tartu vaatteisiin tai huonekaluihin, mikä vähentää sen irtoavien allergeenien määrää. Vaikka sen turkki voi olla hieman karkea, sen allergiariski on pieni. Sillä on lempeä luonne ja se on kiintynyt perheeseensä.

2. Basenji: vähäkarvainen, lyhytkarvainen rotu.

Basenjin karva on lyhyt ja sileä, ja siinä on luonnollinen aaltoilu. Sillä ei ole aluskarvaa, joten se tiputtaa karvaa hyvin vähän. Se on myös hiljainen, energinen ja valpas. Se ei sovellu kylmään säähän tai karkeaan maastoon, sillä se ei juurikaan suojaudu kummaltakaan.

3. Bichon Frise: Lempeä ja pienikokoinen koira

Bichon Frisellä on lempeä ja leikkisä luonne, joten se sopii erinomaisesti kotitalouksiin, joissa on lapsia. Näillä koirilla on herkkä nenä, mutta niiden ulkoturkki on hieno ja pehmeä. Ne tiputtavat karvaa hyvin vähän, eivätkä ne tarvitse päivittäistä harjausta, sillä niitä ei tarvitse hoitaa perusteellisesti.

4. Coton de Tulear: Hypoallergeeninen koira, jolla on lyhyt turkki.

Tällä hypoallergeenisella koirarodulla on lyhyt karva, joka vaatii tiheää harjausta. Se on myös erittäin uskollinen ja kiintynyt kumppani, jopa enemmän kuin useimmat muut koirarodut. Ystävällisen luonteensa vuoksi se sopii hyvin lapsiperheisiin.

5. Irlanninvesispanieli: Helppohoitoinen, aktiivinen koira.

Irlanninvesispanieli on jalostettu metsästämään ankkoja. Se on erittäin energinen koira, jolla on pitkä, aaltoileva turkki, joka vaatii päivittäistä harjausta ja kampausta. Koska sen energiataso on korkea, se on pidettävä usein liikkeellä, jotta se pysyy tyytyväisenä. Se on myös älykäs ja lempeä.