Jos harkitset koiranomistajaksi ryhtymistä, mutta et tiedä, minkä rodun valitsisit, tutustu tähän listaan parhaista koiraroduista ensimmäisen koiran omistajalle.

Nämä rodut ovat kärsivällisiä ja hyvin käyttäytyviä. Ne sopeutuvat erilaisiin elämäntilanteisiin, kuten pieneen asuntoon tai lähiökotiin.

Ne ovat myös loistavia kumppaneja lapsille, sillä ne rakastavat lapsia ja ovat erityisen hellävaraisia nuorten kanssa, jotka saattavat vielä opetella suhtautumaan eläimiin varovasti. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joita kannattaa etsiä mistä tahansa koirarodusta ennen sen ostamista.

Loppujen lopuksi saat uskollisen ja luotettavan koiran, josta olet iloinen vuosien ajan. Pidä mielessä, että joidenkin käyttäytymismallien hallitseminen vie jonkin aikaa. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa kaikkien koirien kanssa, mutta erityisesti, kun kotiisi tulee uusi koira.

Muista myös, että lemmikki ei ole vain hauskanpitoa varten, vaan se tarjoaa myös terveyshyötyjä ja sosiaalista rikkautta.

Neljä koirarotua jotka sopivat ensimmäiseksi koiraksi

Kultainennoutaja

Kultainennoutaja on ehkä suosituin perhekoira. Ne ovat erinomaisia lasten kanssa, koska ne ovat kärsivällisiä ja leikkimielisiä. Ne ovat myös lempeärotuisia eivätkä vaadi paljon liikuntaa - vain muutama kävelylenkki päivässä pitää ne onnellisina ja terveinä.

Koulutuksen osalta tämä rotu oppii nopeasti, ja se voidaan kotiuttaa melko nopeasti. Ne ovat myös hyvin sosiaalisia ja ystävällisiä koiria, mikä tarkoittaa, että ne rakastavat olla muiden ihmisten, erityisesti lasten, seurassa.

Bichon Frise

Bichon Frise on erittäin hauska, herttainen ja leikkisä koirarotu. Ne ovat loistava valinta, jos sinulla on lapsia, jotka haluavat leikkiä ja halailla lemmikkisi kanssa. Nämä koirat rakastavat leikkimistä ja huomiota. ; itse asiassa ne ovat onnellisempia kuin voit kuvitellakaan kaikesta siitä huomiosta, jonka ne saavat perheeltäsi!

Ne ovat myös erittäin ystävällisiä vieraita kohtaan, mikä on hyvä piirre, jos taloudessanne käy vieraita säännöllisesti.

Villakoira

Valitsitpa minkä kokoisen villakoiran tahansa, tämä rotu on loistava valinta aloittelijoille.

Villakoirat ovat melko ystävällisiä, älykkäitä ja leikkisiä koiria, jotka tulevat yleensä hyvin toimeen lasten kanssa. Ne vaativat myös vähän liikuntaa ja ovat helppoja kouluttaa. Ne voivat olla toisinaan hieman itsepäisiä, joten on tärkeää antaa niille paljon huomiota ja rakkautta joka päivä, kuten mille tahansa pennulle.

Spanielit

Tämä rotu on loistava valinta, jos kotonasi on lapsia. Ne ovat rakastavia koiria, jotka rakastavat leikkiä ja olla lasten kanssa. Ne viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa kanssasi, mikä on hyvä asia ensikertalaisille omistajille.

Ne eivät vaadi paljon liikuntaa, kunhan ne saavat tarpeeksi aikaa ulkona. Niitä on kuitenkin tutustutettava uusiin ympäristöihin hitaasti, sillä ne voivat olla hermostuneita tuntemattomilla alueilla.